Focul bacterian ataca diferite parti ale pomului iar simptomele variaza in functie de zona afectata.
Florile afectate par imbibate in apa, se ofilesc si capata nuante rosiatice sau brun inchis. Agentul patogen se raspandeste imediat in celelate flori din grup si apoi se deplaseaza in jos in pinten. Pintenul atacat devine maroniu sau negru. Atacul pe lastar incepe din varf (apar ulceratii de culori diferite: brun, galben, rosu inchis) si se misca rapid in jos, in portiunile mai vechi ale ramurii. Varful lastarului afectat se indoaie ca o carja si devine brun. Frunzele infectate devin maro si raman atasate de ramurile moarte pe tot parcursul verii. Totodata, se poate observa un mucus bacterian pe zonele afectate, care va curge atunci cand este cald si umed afara. Pe fructe apar niste pete care se brunifica, dupa care se zbarcesc, se mumifica si raman pe pom. Daca atacul este agresiv, aceasta progreseaza in scheletul pomului prin lastarii infectati si pinten, compromitand viata pomului.