Compoziţie chimică:
Azot (N) - 11%
Oxid de calciu (CaO) - 20%
Oxid de magneziu (MgO) - 1,7%
Bor (B) - 0,045%
Cupru (Cu) chelat cu EDTA - 0,075%
Fier (Fe) chelat cu EDTA - 0,15%
Mangan (Mn) chelat cu EDTA - 0,04%
Zinc (Zn) chelat cu EDTA - 0,07%
Avantajele aplicării:
Preîntâmpină carenţele de calciu, magneziu şi carenţele de microelemente;
Asigură calitatea fructelor şi legumelor prin îmbunătăţirea fermităţii, mărimii şi a rezistenţei la bolile de depozit;
Creşte rezistenţa la depozitare şi transport.
Carenţa de Calciu se manifestă astfel:
Vârfurile de creştere se degradează, devin mucilaginoase şi se brunifică;
Tomatele şi castraveţii afectate de lipsa de calciu prezintă pe fructe o putrezire a părţii dinspre floare;
Apare fenomenul prăbuşirii amare la măr în timpul coacerii şi depozitării;
Inflorescenţele şi penduculii florali se îndoaie;
Carenţa de Magneziu se manifestă astfel:
Scăderea conţinutului plantei în clorofilă;
Dereglarea metabolismului azotului;
Îngălbenirea parenchimului internervial, nervurile rămânând verzi.
Pentru preîntâmpinarea acestor carenţe se aplică stropiri foliare în timpul vegetaţiei cu îngrăşământul Solar Calciu, care conţine pe lângă N, Ca şi Mg si microelementele B, Cu , Fe, Mn, Zn.
Îngrăşământul Solar Calciu este solubil în apă. Se aplică odată cu tratamentele fitosanitare. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilitate şi efectuaţi un test înainte de utilizare.
Timp de pauză până la recoltare - 5 zile.