Compoziţie chimică:
Azot total (N) 30 g/ L
Azot ureic (N-NH2) 30 g/ L
Oxid de potasiu(K2O) 300 g/ L
Trioxid de sulf (SO3) 550 g/ L
Bor (B) solubil în apă 0,142 g/ L
Fier (Fe) chelat cu EDTA 0,710 g/ L
Mangan (Mn) chelat cu EDTA 0,335 g/ L
Zinc (Zn) chelat cu EDTA 0,497 g/ L
Celulele rădăcinilor bine aprovizionate cu potasiu absorb uşor apa din sol şi o transferă spre cilindrul central al rădăcinii asigurând un regim hidric optim al plantelor. Carenţa de potasiu se manifestă prin diminuarea creşterii şi dezvoltării plantelor, răsucirea şi brunificarea frunzelor, scăderea intensităţii fotosintezei, a protosintezei, diminuarea cantităţii de proteine şi amidon.
Avantaje:
plantele bine asigurate cu potasiu sunt mai rezistente la ofilire în perioadele de secetă şi procesul de asimilare este mai ridicat pe vreme caldă şi uscată;
la culturile cerealiere creşte rezistenţa şi imunitatea la boli;
joacă un rol important în ceea ce priveşte asigurarea apei şi a substanţelor nutritive necesare plantei.
Efecte:
îmbunătăţeşte calitatea recoltei (referitor la aroma, culoare, durata de păstrare a culturilor);
reduce timpul de maturizare al fructelor;
îmbunătăţeşte rezistenţa plantelor la boli, dăunători şi secetă;
sporeşte rezistenţa fructelor si legumelor la transport şi condiţii de depozitare.
Timp de pauză până la recoltare - 5 zile.