Compoziţie chimică:
Azot total (N) 27%
Azot nitric (N-NO3) 4.7%
Azot amoniacal (N-NH4) 3.5%
Azot ureic (N-NH2) 18.8%
Oxid de magneziu (MgO) 3%
Fier (Fe) chelat cu EDTA 0.02%
Cupru (Cu) chelat cu EDTA 0.2%
Mangan (Mn) chelat cu EDTA 0.01%
Zinc (Zn) chelat cu EDTA 0.01%
Bor (B) solubil în apă 0.02%
Solar Verde este un îngrășământ foliar lichid care conține o cantitate mare de azot (N), magneziu (Mg), cupru (Cu) și microelemente chelatate cu EDTA, destinat fertilizării tuturor culturilor agricole.
Modul de utilizare:
Se aplică prin stropiri foliare în fazele de consum maxim de azot specifice fiecărei culturi. Doza de aplicare este de 5L/ ha/ tratament, 1-2 tratamente, sub formă de soluții diluate de concentrație 0,5-1%. Se poate folosi la următoarele culturi: grâu, floarea-soarelui, cartofi, rapiță, porumb, tomate.
Stropirea se poate face în condiții de temperatură până la 26°C și minim trei ore înainte de ploaie.
Se umple recipientul stropitorului cu apă până la 2/3 din volum. Se pornește agitatorul. Se toarnă cantitatea măsurată de îngrășământ. Se completează cu apă până la umplerea recipientului stropitorului. A nu se depăși doza recomandată. La manipularea îngrășământului folosiți mănuși de protecție.
Timp de pauză până la recoltare: 10 zile.
Produsul se depozitează şi păstrează în ambalajul sigilat, la temperaturi cuprinse între 10°C şi 26°C.
Avantaje:
- completează necesarul de azot și microelemente în fenofazele: înfrățire, împăiere, înainte de înflorire și formarea bobului la cereale, din faza de 4 frunze până la formarea boabelor de porumb și pe toată perioada de vegetatie la celelalte culturi;
- completarea necesarul de azot prin aplicarea îngrășământului foliar, reduce procesul de levigare a azotului și nitrificarea apelor freatice;
- având un conținut apreciabil de magneziu, produsul acoperă necesarul pe care planta nu îl poate extrage din sol;
- într-o tehnologie modernă de obținere a unor producții foarte mari, fertilizarea foliară este obligatorie;
- se aplică ușor odată cu tratamentele fitosanitare.
Efecte:
- crește producția prin mărirea suprafeței de asimilare a plantelor;
- optimizează absorbția celorlalte elemente și microelemente din sol;
- prin participarea la sinteza substanței proteice, îmbunătățește calitatea producției;
- contribuie la echilibrul nutrițional din plantă.