În general se considera ca sub aceasta denumire generica se ascunde de fapt Meloidogyne incognita.
Dezvoltarea populației
Se înmulțește de cele mai multe ori pe cale partenegenetica, întrucât masculii nu apar în anotimpul cald. Durata ciclului evolutiv si a numarul de generatii depind de temperatură (sunt necesare temperaturi ridicate, de aceea în România specia nu se gaseste în câmp).
Raspândirea daunatorului pe plan local raspândirea speciei poate fi favorizata de apa din precipitatii sau irigari.
Atac și simptome
Infestarea plantelor se face imediat dupa plantare, iar aparitia simptomelor imbolavirii se poate observa dupa 3 – 4 saptamani. Primele simptome ale atacului de nematozi asupra plantelor, se manifesta prin ofilirea frunzelor, stagnarea cresterii, urmata (in cazuri grave) de uscarea plantei de la varf spre baza. Pe radacinile plantei se formeaza umflaturi (noduli) specifice. In conditiile unui grad de infestare puternica poate distruge in totalitate culturile din sere si solarii. Ranile realizate sistemului radicular al plantelor favorizeaza infectiile cu Fusarium spp. si Verticilium spp., care grabesc distrugerea culturilor.
Plantele atacate prezinta pe radacini gale sau/si umflaturi de diferite dimensiuni,
Plantele atacate puternic se vestejesc, dar la un atac slab sau la începutul atacului, planta infestata nu prezinta caractere deosebite de cea sanatoasa. Deseori galele care au un tesut mai putin rezistent putrezesc, iar planta este infectata de microrganismele patogene sau saprofite din sol.