Tratamentele din aceasta perioada protejaza in continuare pomii fructiferi , dar mai ales fructele , impotriva bolilor si daunatorilor care pot aparea.
Dintre BOLI mentionam urmatoarele :
-RAPANUL- este boala care ataca toate partile aeriene ale pomilor , insa efectele cele mai grave sunt pe frunze si fructe. Pe dosul frunzelor apar pete cenusii – maslinii , care cresc in dimensiuni si duc la brunificarea tesutului. Pe fructe apar pete cenusii – maslinii care duc la crapaturi ce favorizeaza aparitia altor boli si atac de daunatori. Fructele afectate se deformeaza , sunt crapate si fara aroma.
-FAINAREA– este boala care ataca mugurii , frunzele , inflorescentele , lastarii si fructele. Apare odata cu pornirea in vegetatie , la dezmugurit , sub forma unei paste de culoare alba fainoasa. Frunzele nu se mai deschid si capata un aspect curbat iar fructele atacate se usuca si cad.
Dintre DAUNATORI mentionam urmatorii: AFIDE , PAIANJEN ROSU COMUN , MINIERUL MARMORAT , MOLIA VARGATA , VIESPEA MERELOR.
Pentru prevenire si combatere recomandam tratamente cu :
-PACHET TRATAMENT V POMI ( pt.10 l , 50 l si 100 l apa ) ce contine : fungicid DIFCOR 250EC si insecticid CORAGEN.
-PACHET TRATAMENT VI POMI ( pt.10l , 50l si 100l apa) ce contine : fungicide PYRUS si DIFCOR 250EC , insecticid MOSPILAN si insecticid-acaricid VERTAB.
Tratamentele se efectueaza la 10-14 zile intre ele.
Tot in aceasta perioada pentru cresterea si protectia fructelor recomandam stropiri cu foliare :
-SOLFERT 20-20-20+me – 50g/10l apa.
-SOLAR CALCIU – 50ml/10l apa.
Aplicarea foliarelor duce la :
-marirea rezistentei mecanice a tesuturilor.
-producerea pigmentilor pentru fructe intens colorate.
-prevenirea deformarii fructelor.
-cresterea calitativa si cantitativa a productiei.
-cresterea rezistentei la transportul si depozitarea fructelor.
Aveti grija de pomii dumneavoastra!