Mod de acţiune: Captadin este un fungicid de contact cu acţiune prevenitivă şi curativă asupra unui larg spectru de ciuperci fitopatogene, cu aplicare în perioada de vegetaţie. Acţionează prin blocarea proceselor de respiraţie şi diviziune celulară ale agenţilor patogeni. În funcţie de condiţiile climatice, are o remanenţă de 7-20 zile pe plantă. Favorizează cicatrizarea rănilor provocate de unii agenţi externi.
Mod de întrebuinţare: Se aplică în timpul vegetaţiei prin stropiri efectuate la avertizare. Pentru rezultate optime în combaterea agenţilor patogeni, tratamentele se aplică preventiv când apar condiţiile de manifestare a bolilor sau la apariţia primelor simptome. Intervalul dintre tratamente este de 7-14 zile în funcţie de cultură, evoluţia condiţiilor climatice şi a bolilor. Se folosesc volume normale de apă specifice tipului de cultură şi stadiului de vegetaţie. Soluţia de stropit se poate prepara direct în rezervorul maşinii de stropit. Se calculează cantitatea de Captadin necesară întregului volum de lichid, se dizolvă în câţiva litri de apă, se toarnă sub o permanentă agitare în rezervorul umplut pe jumătate în prealabil şi se completează cu apă la semn. În timpul tratamentului se vor folosi maşini bine reglate care să asigure o barbotare şi o presiune constantă precum şi duze bine calibrate pentru a realiza o stropire fină şi o bună acoperire a frunzelor pe ambele suprafeţe. La măr se aplică maxim 10 tratamente cu Captadin pe sezon. La prun se aplică maxim 4 tratamente cu Captadin pe sezon. La tomate se aplică maxim 2 tratamente cu Captadin pe sezon.
Compatibilitate: Produsul este compatibil cu majoritatea fungicidelor şi insecticidelor folosite în mod curent în România, cu excepţia polisulfurilor de calciu şi bariu, a zemei bordeleze precum şi a altor substanţe cu reacţie puternic alcalină. Nu se amestecă cu produse uleioase. Înainte de utilizare consultaţi tabelele de compatibilitate şi efectuaţi un test.
Timp de pauză până la recoltare: După aplicarea ultimului tratament şi până la recoltare trebuie să treacă minim 14 zile la ceapă, castraveţi, 21 de zile la tomate, viţă de vie, prun şi 28 zile la măr.