Cais,Piersic,Cires,Visin,Prun,Tomate,Vinete,Ardei,Praz,Salata,Varza,Morcov,Capsun
Mod de acțiune: Propidin este un fungicid complex, sistemic şi de contact. Conține două substanțe active din grupe chimice diferite, respectiv boscalid din grupa carboxamidelor și piraclostrobin din grupa strobilurinelor. După aplicare o parte din produs rămâne și acționează pe suprafața frunzelor, iar o altă parte pătrunde în plantă și se distribuie atât translaminar local, cât și prin deplasarea către vârfurile de creștere. Are efect preventiv și curativ, inhibă germinarea sporilor şi dezvoltarea infecţiei în plantă, dar şi sporularea. Produsul combate şi formele rezistente de patogeni precum alternarioze, monilioze, antracnoze, făinări, etc.
Cultura |
Agentul patogen |
Doza (kg/ha) |
Volum solutie (L/ha) |
Nr maxim tratamente |
Momentul aplicarii |
Timp de pauza |
Cais |
Monilioza (Monilinia spp) |
0,5 |
500-1000 |
3 |
De la deschiderea primelor flori pana la coacerea fructelor (BBCH 60-87) |
7 zile |
Piersic |
Monilioza (Monilinia spp) |
0,5 |
500-1000 |
3 |
De la deschiderea primelor flori pana la coacerea fructelor (BBCH 60-87) |
7 zile |
Cires |
Monilioza (Monilinia spp)
Pătarea frunzelor (Blumeriella jaapi)
|
0,5 |
500-1500 |
3 |
De la deschiderea primelor flori pana la inceputul colorarii tipice a fructelor (BBCH 59-81) |
7 zile |
Visin |
Monilioza (Monilinia spp) |
0,5 |
500-1500 |
3 |
De la deschiderea primelor flori pana la inceputul colorarii tipice a fructelor (BBCH 59-81) |
7 zile |
Prun |
Monilioza (Monilinia spp)
Pătarea roșie a frunzelor (Polystigma rubrum)
|
0,5 |
500-1000 |
3 |
De la deschiderea primelor flori pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 59-81) |
7 zile |
Tomate |
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea)
Făinarea (Leveillula taurica)
|
1,5 |
800-1000 |
3 |
De la apriția inflorescenței până la 50% din culoarea tipică de coacere a fructelor(BBCH 55-85) |
3 zile |
Vinete |
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea)
Făinarea (Leveillula taurica)
|
1,5 |
600-800 |
3 |
De la apriția inflorescenței până la 50% din culoarea tipică de coacere a fructelor(BBCH 55-85) |
3 zile |
Ardei |
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea)
Făinarea (Leveillula taurica)
|
1,5 |
600-800 |
3 |
De la apriția inflorescenței până la 70% din culoarea tipică de coacere a fructelor(BBCH 55-85) |
3 zile |
Praz |
Pătarea cafenie (Cladosporium allii-porri), Mană (Phytophthora porri), Alternarioză (Alternaria porri) |
1,5 |
|
3 |
De la inceputul dezvoltarii frunzelor pana la uscarea lor (BBCH 41-49) |
14 zile |
Salata |
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea)
Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum)
|
1,5 |
400-600 |
2 |
De la aparitia celei de-a doua frunze adevarate pana la formarea completa a capatanii (BBCH 12-49) |
14 zile |
Varza |
Alternarioza (Alternaria spp.)
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea)
|
1,0 |
600 |
3 |
De la începutul formarii capatanii pana la dezvoltarea si formarea completa (BBCH 41-49) |
14 zile |
Morcov |
Alternarioza (Alternaria dauci) |
0,75 |
600-800 |
2 |
începutul dezvoltării rădăcinilor pana cand acestea ajung la 70% din dezvoltarea lor (BBCH 41-47) |
28 zile |
Capsun |
Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea) |
1,8 |
500-1000 |
2 |
De la deschiderea primelor flori pana la coacerea primelor fructe (BBCH 60-87) |
3 zile |