Tomatele pot fi infectate in toate fenofazele, frunzele prezentand pe margini sau spre varf pete cu aspect umed (verde inchis). Tesuturile afectate se vestejesc, se brunifica si frunzele se rasucesc spre partea superioara. In conditii de umiditate atmosferica pe fata inferioara a frunzelor, in dreptul petelor apare un puf, nu prea dens, de culoare alba. Cozile frunzelor, lastarii si tulpinile atacate, prezinta pete alungite brune, superficiale, fara puf albicios. Inflorescentele atacate prezinta pe frunzulitele de la baza florilor si pe coditele lor, zone brune, se usuca si cad.Atacul semnificativ este cel de pe fructe, acestea putand fi parazitate in toate fazele de dezvoltare. Ciuperca patrunde prin locul de prindere a fructului, produce pete mari brune-olivacei si cu rapiditate distruge totfructul. Tomatele devin tari, aspre, iar cele coapte au pete brune-deschise, pe suprafata carora apar zonalitati concentrice. Pe frunzele cazute pe sol unde este umiditate mare, ciuperca formeaza miceliu cu multi spori. In culturile de toamna din sere (ciclul doi), atacul evolueaza rapid, datorita variatiilor de temperatura de zi-noapte, care produc aparitia condensului de apa pe organele vegetative, condens ce usureaza infectiile.